Skip to content

Čebelarski krožek

Čebelarski krožek je zakon!
Žak in Andraž sva vilharjevca. Čisto prava čebelarska vilharjevca! Že tretje leto namreč, vsako sredo ob 13.30h obiskujeva čebelarski krožek.

Prvo leto, ko sva pričela s čebelarjenjem, je bil naš mentor bivši učitelj športne vzgoje na naši šoli Branko Peternelj, zdaj pa nas čebelarstva uči prof. Vladimir Fajdiga. Je res super učitelj, ki te veliko nauči. Večkrat gremo k čebelam, kjer pregledujemo panje in čebelje družine. Teoretično znanje pa usvajamo ob navedenem terminu vsako sredo v likovni učilnici na naši šoli. Imamo tudi šolski čebelnjak, ki so ga naši predhodniki -člani čebelarskega krožka dobili kot nagrado za uspešno večletno delo in dobre rezultate na državnem tekmovanju.

Pri krožku se bomo veliko naučili in se pripravljali na državno tekmovanje, kjer bomo maksimalno napeli naše sive celice in se potrudili, da dosežemo najvišja mesta na državni ravni.
Če te življenje čebel in delo z njimi zanima, se nam lahko pridružiš kadarkoli, vsakega novega člana smo zelo veseli.

Naš mentor pravi, da smo marljivi učenci in upa, da bomo tudi kasneje, ko bomo odrasli, še naprej ohranjali to lepo slovensko tradicijo in skrbeli za čebelji rod.

Žak Može in Andraž Dimc, 7. a